ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Αναδεικνύοντας και αξιοποιώντας τα αποθέματα, τις ικανότητες και τις αξίες του εκπαιδευτικού στο σχολικό πλαίσιο»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
29 Ιανουαρίου, 2020
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Αναδεικνύοντας και αξιοποιώντας τα αποθέματα, τις ικανότητες και τις αξίες του εκπαιδευτικού στο σχολικό πλαίσιο»
28 Φεβρουαρίου, 2020

Το Kέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Ευβοίας σε συνεργασία με το ΚΕΣΥ Εύβοιας οργάνωσε και υλοποίησε Εργαστήριο Ενδυνάμωσης για Εκπαιδευτικούς  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα: «Αναδεικνύοντας  και αξιοποιώντας τα αποθέματα, τις ικανότητες και τις αξίες του εκπαιδευτικού στο σχολικό χώρο».

Το εργαστήριο  πραγματοποιήθηκε σε 4 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις από 3 έως 24 Φεβρουαρίου του 2020, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου δημοτικού Χαλκίδας. Είχε τη μορφή μιας κλειστής ομάδας καθηγητών και βιωματικό χαρακτήρα με αξιοποίηση της αφήγησης και άλλων εκφραστικών μέσων. Οι συναντήσεις του εργαστηρίου στηρίχθηκαν στο μοντέλο της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης. Σύμφωνα με αυτήν οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε βιωματικές ασκήσεις με στόχο τη σύνδεσή τους  με τις ικανότητες, τις αξίες, τις επιθυμίες και τα όνειρα σε σχέση με τον εκπαιδευτικό τους ρόλο. Δόθηκε έμφαση στο να οραματιστούν και να ανακαλύψουν εναλλακτικές δυνατότητες ώστε να υλοποιήσουν πρακτικές και δράσεις που «μεταμορφώνουν» το σχολείο τους, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη δημιουργία δικτύων συνεργασίας, συλλογικότητας και αλληλοϋποστήριξης στο σχολικό πλαίσιο.

Συμμετείχαν 22 εκπαιδευτικοί,  2 από το ΚΕΣΥ, 15 εκπαιδευτικοί από 9 γυμνάσια, ένας από γενικό λύκειο, ένας από ΕΚ και 3 από 2 ΕΠΑΛ της Εύβοιας. Την ομάδα συντόνιζε η Ελένη Ευθυμιάδου.