ΤΟ «ΟΜΑΔΟΜΑΖΕΜΑΤΑ-ΘΑΛΑΣΣΟΜΑΝΤΕΜΑΤΑ» ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ «ΤΑΞΙΔΙ» ΤΟΥ ΣΤΟ 19Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ 1Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ
24 Νοεμβρίου, 2023
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ 11Ο ΚΑΙ 5Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
15 Δεκεμβρίου, 2023

Μετά από αίτημα των εκπαιδευτικών Άννας Οταμπασίδου και Αγαθονίκης Πιτένη, υλοποιήθηκαν δράσεις πάνω στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό στους μαθητές, στις 31 Οκτωβρίου και στις 8 Νοεμβρίου 2023 (στο τμήμα Γ2) και στις 15 και 22 Νοεμβρίου 2023 (στο τμήμα Ε1). Οι 37 μαθητές που το παρακολούθησαν έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και πολύ πρόθυμα συμμετείχαν στις δραστηριότητες του προγράμματος, αποδεικνύοντας ότι όταν δίνεις στα παιδιά την ευκαιρία να εκφραστούν ελεύθερα και δείχνοντας σεβασμό στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά τους, μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους με αποδοχή και ομαδικότητα.
Το «Ομαδομαζέματα- Θαλασσομαντέματα» προέρχεται από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Ρόδου και υλοποιείται σε μαθητές ηλικίας από 9 έως 12 ετών. Πραγματοποιείται από τα στελέχη των Κέντρων Πρόληψης εντός ωρολογίου προγράμματος. Μπορεί να γίνει, επίσης, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μετά από σχετική εκπαίδευση. Το συγκεκριμένο υλικό επιχειρεί με ένα ευχάριστο και παιδαγωγικό τρόπο να αναδείξει τη σημασία της συνεργασίας μέσα στην τάξη και επιδιώκει την ανάπτυξη κοινωνικών και προσωπικών δεξιοτήτων των μαθητών. Μέσα από παιδαγωγικές δραστηριότητες και παιχνίδια επεξεργάζεται σημαντικές έννοιες και αξίες για τη ζωή, όπως, η φιλία, η αποδοχή, η ασφάλεια, η αυτοεκτίμηση, η διαφορετικότητα, η διαχείριση της σύγκρουσης, οι οποίες συμβάλλουν στην ομαλή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού και στην αποφυγή βλαπτικών συμπεριφορών.