“ΣΥΝΔΕΟΜΑΣΤΕ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ…ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ” ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΑ.Λ. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
14 Ιουνίου, 2021
ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΘΥΜΟΣ -ΒΙΑ -ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ»
3 Νοεμβρίου, 2021

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, στις 26 Ιουνίου 2021, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Ευβοίας πραγματοποίησε δράση συνεργασίας, δικτύωσης, σύνδεσης και επικοινωνίας σκέψεων και συναισθημάτων με πρόσωπα, υπηρεσίες και φορείς, με τους οποίους «συνοδοιπορεί» εδώ και αρκετά χρόνια. Η δράση αυτή απευθύνθηκε σε όλους όσους εργάζονται με τον άνθρωπο και έρχονται καθημερινά σε επαφή με τις δυσκολίες, τις ιδιαιτερότητες, τα προβλήματά του, αλλά και τις δυνατότητες, τις αντιστάσεις  και την ανθεκτικότητά του σε δύσκολους καιρούς.

Το θέμα της δράσης ήταν: «Συνδεόμαστε θετικά και δημιουργικά… χωρίς εξαρτήσεις» και μπορούσε να αποτυπωθεί με ένα σχέδιο, μία φωτογραφία, ένα κείμενο, ένα ποίημα, με οποιοδήποτε τρόπο επιθυμούσε κανείς να εκφράσει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, μεταφέροντας ωστόσο αισιόδοξα μηνύματα και αναδεικνύοντας αξίες που μας κάνουν πιο δυνατούς και ανθεκτικούς σε αντίξοες συνθήκες και προβληματικές καταστάσεις.

Στη δράση μπορούσαν, επίσης, να συμμετέχουν οι εξυπηρετούμενοι των υπηρεσιών, των φορέων ή εκπαιδευτικών δομών, όπως παιδιά, νέοι, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, συνάδερφοι, ασθενείς.  Σκοπός ήταν να προβληθεί στην κοινότητα η αξία της ανθρώπινης επικοινωνίας και τo νόημα της πρόληψης των εξαρτήσεων.

Όλα τα έργα συγκεντρώθηκαν στο παρακάτω  βίντεο.

Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία όλους τους συμμετέχοντες και τους συνεργάτες του Κέντρου που συνετέλεσαν ώστε να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη “δημιουργική συνάντηση”.

Το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης Ευβοίας