ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ «ΕΞΟΔΟΣ» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ (ΛΑΜΙΑΣ)

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΑ.Λ. ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
13 Απριλίου, 2022
Το προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Ευβοίας εύχεται αυτές τις Άγιες μέρες να σας συνοδεύει και να σας ταξιδεύει η βάρκα «Αγάπη-Ειρήνη-Σεβασμός»… Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!
19 Απριλίου, 2022

Μετά από μια πρώτη επαφή και γνωριμία με την Κινητή Μονάδα «ΕΞΟΔΟΣ» σε κεντρικό σημείο της Χαλκίδας, προγραμματίστηκε συνάντηση συνεργασίας και δικτύωσης στο Κέντρο Πρόληψης Ευβοίας, στις 13 Απριλίου 2022. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν τα στελέχη του επιστημονικού προσωπικού του Κέντρου Μαρία Κίσσα και Ελένη Ευθυμιάδου και δύο εργαζόμενες της δομής του ΚΕΘΕΑ, η κ. Δανάη Αναστασίου (ψυχολόγος) και η κ. Λαμπρινή Λεοπούλου (κοινωνική λειτουργός). Αρχικά έγινε ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας και τις δράσεις του Πολυδύναμου Κέντρου. Έχει έδρα τη Λαμία και ανήκει στο δίκτυο υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ. Αποτελεί έναν χώρο υποδοχής και υποστήριξης για άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρήσης ή εξάρτησης από παράνομες ή νόμιμες ουσίες και τυχερά παιχνίδια, καθώς και για τις οικογένειες τους. Αντίστοιχα, τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης παρουσίασαν τις προληπτικές δράσεις που αναλαμβάνουν στην περιοχή της Εύβοιας και τα περιστατικά που υποδέχονται σε σχέση με τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών.
Επισημάνθηκε και από τις δυο πλευρές η σημασία της επικοινωνίας και συνεργασίας των δυο δομών για την οργάνωση από κοινού δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης της χρήσης ουσιών.