ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ 15Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΤΟ «ΟΜΑΔΟΜΑΖΕΜΑΤΑ-ΘΑΛΑΣΣΟΜΑΝΤΕΜΑΤΑ» ΣΤΟ 13Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
12 Μαρτίου, 2024
ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ 16ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
19 Μαρτίου, 2024

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Ευβοίας πραγματοποίησε βιωματικό σεμινάριο σε δασκάλους στο 15ο δημοτικό σχολείο Χαλκίδας, στις 11 Μαρτίου 2024, με τίτλο : «Ενδυναμώνουμε τον εκπαιδευτικό μας ρόλο, φροντίζοντας τις ανάγκες μας».
Η παρέμβαση προέκυψε κατόπιν αιτήματος της εκπαιδευτικού του σχολείου, κ. Πιτσούνη Αγγελικής, στο πλαίσιο των ενδοσχολικών επιμορφώσεων και συμμετείχαν συνολικά 12 δάσκαλοι και δασκάλες του σχολείου μαζί με τη Διευθύντρια, κ. Φωτεινή Αρτσίτα.
Στόχος του εργαστηρίου ήταν η διερεύνηση των αναγκών του εκπαιδευτικού και η ενίσχυση της ψυχικής του ανθεκτικότητας, η οποία ειδικά τα τελευταία χρόνια βάλλεται συνεχόμενα από πλήθος αρνητικών παραγόντων. Μέσα από τις βιωματικές δραστηριότητες του εργαστηρίου, στις οποίες συμμετείχαν ενεργά οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, δόθηκε οι ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εκφράσουν τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες και τα δύσκολα συναισθήματα που βιώνουν στον ρόλο τους και τα οποία επιβαρύνουν την ψυχοσυναισθηματική τους κατάσταση αλλά και το έργο τους. Σαν αντιστάθμισμα, μπόρεσαν να αναδείξουν τα αποθέματα, τις πηγές υποστήριξης και τα δυνατά τους σημεία που τους βοηθούν καθημερινά να αντιστέκονται στις δυστοκίες του επαγγέλματός τους και να παραμένουν δημιουργικοί και αποτελεσματικοί στον παιδαγωγικό τους προσανατολισμό.
Οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν με ενδιαφέρον στη βιωματική διαδικασία. Η ανταλλαγή και το μοίρασμα σκέψεων και συναισθημάτων έγινε σε ένα ζεστό κλίμα εμπιστοσύνης και αλληλοϋποστήριξης. Η ομάδα στο σύνολό της, δήλωσε ότι ήταν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση και ότι τέτοιου είδους βιωματικές παρεμβάσεις θα έπρεπε να είναι θεσμοθετημένες και σταθερές στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Τη συνάντηση ανέλαβε, η Μαρία Κίσσα.