ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΥΤΙΚΑ
18 Μαΐου, 2023
Ενημερωτική ομιλία σε γονείς στο δημοτικό σχολείο Αγίου Γεωργίου Λιχάδας
18 Μαΐου, 2023

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Εύβοιας σε συνεργασία με τον Διευθυντή και τη φιλόλογο του Λυκείου Αλιβέριου διοργάνωσαν στις 14 Μαρτίου 2023 βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Ενισχύοντας τους προστατευτικούς παράγοντες για την πρόληψη επιθετικών συμπεριφορών στο σχολείο». Σε αυτό πήραν μέρος οι μαθητές των τμημάτων Β1 και Β2 του σχολείου.
Στο εργαστήριο δόθηκε έμφαση, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, στους τρόπους ανάπτυξης κλίματος συνεργασίας στην τάξη και στην ενίσχυση της ενσυναίσθησης των μαθητών απέναντι σε συμπεριφορές βίας στο σχολικό πλαίσιο. Σκοπός της παρέμβασης ήταν οι μαθητές να κατανοήσουν την έννοια του εκφοβισμού καθώς και τους ρόλους του θύτη, του θύματος και των παρατηρητών. Επίσης, αναδείχθηκαν οι απαραίτητες δεξιότητες για την επίλυση των συγκρούσεων μεταξύ συνομηλίκων. Τέλος, τα παιδιά συνειδητοποίησαν, ότι μπορούν μέσω της αυτογνωσίας να φτάσουν στην ενσυναίσθηση και στην συνεργατικότητα.
Την παρέμβαση ανέλαβε από το Κέντρο Πρόληψης, το επιστημονικό στέλεχος, κ Αττινά Ακριώτη Φραντζέσκα , είχε διάρκεια 4 ώρες και συμμετείχαν συνολικά 32 μαθητές.