ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ 7ΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
10 Νοεμβρίου, 2021
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΥΛΙΚΟ: «ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ»
24 Νοεμβρίου, 2021

Το αίτημα προήλθε από την εκπαιδευτικό του σχολείου κ. Κατερίνα Ράζου και τη διευθύντρια κ. Άννα Καραμπατσώλη. Πραγματοποιήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 2021 στο χώρο του σχολείου με τη συμμετοχή 14 καθηγητών.
Η συνάντηση είχε στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα επικοινωνίας του εκπαιδευτικού με τον μαθητή στην τάξη και εκπαίδευσης σε δεξιότητες που ενισχύουν την παιδαγωγική σχέση, καθώς και την ενδυνάμωσή του στο ρόλο του. Οι καθηγητές αναφέρθηκαν σε δικές τους δεξιότητες επικοινωνίας στο πλαίσιο του σχολείου μέσα από τη βιωματική άσκηση με το δέντρο των δεξιοτήτων. Επίσης, επισήμαναν συγκεκριμένες δυσκολίες στην προσέγγιση των μαθητών που μετά από την πολύμηνη απομάκρυνσή τους από το σχολείο λόγω της πανδημίας COVID-19, αδυνατούν να προσαρμοστούν στο πλαίσιο και να αποδεχτούν κανόνες και όρια. Αναδείχτηκε η ανάγκη τους για υποστήριξη και δόθηκε έμφαση στην ανάπτυξη μεθόδων ενεργητικής μάθησης και επικοινωνίας.