ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ: «ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ, ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ»
13 Δεκεμβρίου, 2022
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Β΄ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 4ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
22 Δεκεμβρίου, 2022

Το αίτημα για τις παρεμβάσεις στο 2ο λύκειο Χαλκίδας προήλθε από την καθηγήτρια κ. Κοντοπούλου, η οποία υλοποιεί στο σχολείο πρόγραμμα με θέμα τις σχέσεις μεταξύ μαθητών. Στη βάση αυτού σχεδιάστηκε δύο βραχείες παρεμβάσεις για την καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας στο πλαίσιο της τάξης σε δύο τμήματα της α΄ λυκείου. Πραγματοποιήθηκαν 2 δίωρες συναντήσεις με τους μαθητές, στις 15 Δεκεμβρίου 2022 και συμμετείχαν συνολικά 49 μαθητές.
Οι μαθητές σχεδίασαν τον/την έφηβο/η που δέχεται ή απευθύνει αρνητικά μηνύματα στον/ην συμμαθητή/τρια και εξέφρασαν τις απόψεις τους για συμπεριφορές εκφοβιστικού τύπου μεταξύ συνομηλίκων. Αναφέρθηκαν, επίσης, σε περιστατικά ηλεκτρονικού εκφοβισμού και πρότειναν τρόπους διαχείρισης τους. Τέλος, τοποθέτησαν πάνω στο «δέντρο των ευχών» τις προσδοκίες τους και επιθυμίες τους για τις σχέσεις μεταξύ τους στο σχολικό πλαίσιο.