ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ 2Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
15 Φεβρουαρίου, 2024
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ ΣΤΟ 8Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
22 Φεβρουαρίου, 2024

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Ευβοίας, με πρωτοβουλία του Διευθυντή του δημοτικού σχολείου Αυλωναρίου, κ. Ζαφείρη Ντούρα και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, υλοποίησε ενημερωτική ομιλία σε γονείς, στις 17 Φεβρουαρίου 2024, στο χώρο του Λυκείου Αυλωναρίου.
Θέμα της ομιλίας ήταν: «Βελτιώνουμε την επικοινωνία μας στην οικογένεια- Ενδυναμώνουμε τις σχέσεις μας με τα παιδιά».
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, παρουσιάστηκε η σημασία της ουσιαστικής επικοινωνίας στην δημιουργία θετικών και εποικοδομητικών σχέσεων μέσα στην οικογένεια και στην ομαλή ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη των παιδιών. Αναπτύχθηκαν διεξοδικά οι παράγοντες που ενισχύουν αλλά και που δυσχεραίνουν την επικοινωνία μας με τα παιδιά και πρακτικοί τρόποι βελτίωσης των ενδοοικογενειακών δεσμών.
Η δράση πλαισιώθηκε και με την εισήγηση της Ψυχολόγου του ΚΕΔΑΣΥ Α’ Αθηνας-4ο ΣΔΕΥ Αθήνας, κ. Μαρίας Κουλιανού, πάνω στην γονεϊκη τυπολογία.
Στην ομιλία παρευρέθηκαν 40 άτομα, ανάμεσά τους εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, συλλόγων και εκπαιδευτικοί. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν συγκεκριμένα ερωτήματα πάνω στα θέματα της επικοινωνίας και της διαχείρισης συμπεριφορών των παιδιών που τους δυσκολεύουν ή προβληματίζουν στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο. Ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση με προτάσεις και συγκεκριμένες κατευθύνσεις από τις δυο ομιλήτριες .
Την παρέμβαση ανέλαβε από το Κέντρο Πρόληψης, το επιστημονικό στέλεχος, Μαρία Κίσσα.