ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ

ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 12ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ & 11ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
6 Φεβρουαρίου, 2024
ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
13 Φεβρουαρίου, 2024

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Ευβοίας, με πρωτοβουλία του συλλόγου διδασκουσών του 1ου νηπιαγωγείου Ν. Αρτάκης, υλοποίησε ενημερωτική ομιλία σε γονείς, στις 7 Φεβρουαρίου 2024, στο χώρο του σχολείου.
Θέμα της ομιλίας ήταν: «Βελτιώνουμε την επικοινωνία μας στην οικογένεια- Ενδυναμώνουμε τις σχέσεις μας με τα παιδιά».
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, παρουσιάστηκε η σημασία της ουσιαστικής επικοινωνίας στην δημιουργία θετικών και εποικοδομητικών σχέσεων μέσα στην οικογένεια και στην ομαλή ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη των παιδιών. Αναπτύχθηκαν διεξοδικά οι παράγοντες που ενισχύουν αλλά και που δυσχεραίνουν την επικοινωνία μας με τα παιδιά και πρακτικοί τρόποι βελτίωσης των ενδοοικογενειακών δεσμών.
Οι 12 γονείς (ανάμεσά τους και 3 νηπιαγωγοί του σχολείου) που παρακολούθησαν την ομιλία είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν συγκεκριμένα ερωτήματα πάνω στα θέματα της επικοινωνίας και της διαχείρισης συμπεριφορών των παιδιών που τους δυσκολεύουν ή προβληματίζουν στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο. Ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση με προτάσεις, συγκεκριμένες κατευθύνσεις και ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των γονέων και των εκπαιδευτικών.
Την παρέμβαση ανέλαβε από το Κέντρο Πρόληψης, το επιστημονικό στέλεχος, Μαρία Κίσσα.