ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΥΤΡΩΝ ΑΙΔΗΨΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ 1Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΣΤΙΑΙΑΣ
29 Δεκεμβρίου, 2023
ΒΡΑΧΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ Ε΄ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 19ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
30 Ιανουαρίου, 2024

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Ευβοίας, με πρωτοβουλία του συλλόγου διδασκουσών του 2ου νηπιαγωγείου Ν. Αρτάκης, υλοποίησε ενημερωτική ομιλία σε γονείς, στις 19 Ιανουαρίου 2024, στο χώρο του νηπιαγωγείου.
Θέμα της ομιλίας ήταν: «Βελτιώνουμε την επικοινωνία μας στην οικογένεια- Ενδυναμώνουμε τις σχέσεις μας με τα παιδιά». Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, τονίστηκε η σημασία της επικοινωνίας στη δημιουργία ουσιαστικών και αυθεντικών σχέσεων με τους γύρω μας αλλά και ο ρόλος της στην καλλιέργεια των απαραίτητων ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων για το υγιές μεγάλωμα των παιδιών. Επίσης, αναφέρθηκαν αναλυτικά τα μοτίβα συμπεριφοράς των γονέων που αποτελούν φραγμούς στην επικοινωνία με τα παιδιά αλλά και οι παράγοντες που ενισχύουν την ουσιαστική αλληλεπίδραση και τη σύνδεση μέσα στην οικογένεια.
Την ομιλία παρακολούθησαν 10 γονείς, με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον και διατυπώθηκαν σημαντικά ερωτήματα και προβληματισμοί πάνω στο θέμα της επικοινωνίας και της γονεϊκότητας.
Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από τη Μαρία Κίσσα.