ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΨΑΧΝΩΝ

ΒΡΑΧΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΥΛΙΚΟ ¨Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ 4¨ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
29 Μαρτίου, 2024
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
16 Απριλίου, 2024

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Ευβοίας, με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού κ. Φωτεινής Παναγιωτοπούλου, υλοποίησε ενημερωτική ομιλία σε γονείς, στην 1 Απριλίου 2024, στο Γυμνάσιο Λαμψάκου.
Θέμα της ομιλίας ήταν: «Βελτιώνουμε την επικοινωνία μας με τον έφηβο. Από τη σύγκρουση στη συνεργασία».
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης έγινε αναφορά στο αναπτυξιακό στάδιο της εφηβείας και των βιολογικών, συναισθηματικών και κοινωνικών αλλαγών που συντελούνται σε αυτή την περίοδο. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο πώς αυτή η μεταμόρφωση επηρεάζει τη συμπεριφορά του εφήβου και ως συνέπεια την επικοινωνία με την οικογένεια του, η οποία πολλές φορές αποτελεί πρόκληση για τους γονείς. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν τα πιο συχνά λάθη των ενηλικών που αποτελούν φραγμό για την επικοινωνία με το παιδί τους και δοκιμάζουν τη σχέση στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον. Η εισήγηση ολοκληρώθηκε με προτάσεις και καλές πρακτικές για τους τρόπους που μπορούμε να προσεγγίσουμε τους εφήβους, να επικοινωνήσουμε πιο ουσιαστικά μαζί τους και να απολαύσουμε αυτή την συναρπαστική φάση στη ζωή των παιδιών.
Την ομιλία παρακολούθησαν 12 γονείς, ανάμεσά τους και αρκετές καθηγήτριες του σχολείου. Οι παρευρισκόμενοι άκουσαν με ενδιαφέρον και προσοχή την ομιλία και διατύπωσαν σημαντικές παρατηρήσεις, προβληματισμούς και ερωτήματα.
Την παρέμβαση ανέλαβε από το Κέντρο Πρόληψης, το επιστημονικό στέλεχος, Μαρία Κίσσα.