ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ 14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ
31 Ιανουαρίου, 2024
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
5 Φεβρουαρίου, 2024

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Ευβοίας, με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού, κ. Σοφίας Βέρρα, υλοποίησε ενημερωτική ομιλία σε γονείς, στις 31 Νοεμβρίου 2024, στο 14ο δημοτικό σχολείο Χαλκίδας.
Θέμα της ομιλίας ήταν: «Ενισχύουμε την αυτοεκτίμηση στα παιδιά. Ο ρόλος της οικογένειας».
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης παρουσιάστηκε η έννοια της αυτοεκτίμησης, ο τρόπος που αυτή αρχίζει να αναπτύσσεται από την πρώτη κιόλας παιδική ηλικία και ο καθοριστικός της ρόλος στην ψυχοκοινωνική εξέλιξη του παιδιού και στην εδραίωση της ταυτότητας του. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον αντίκτυπο που έχουν οι συμπεριφορές και οι στάσεις των γονέων στην οικοδόμηση της αυτοεκτίμησης των παιδιών, καθώς από εκείνους σχηματίζονται οι πρώτες, πολύ σημαντικές αντιλήψεις του παιδιού για τον εαυτό του και την αξία του. Επίσης, αναλύθηκαν τα μοτίβα γονεικής συμπεριφοράς που αποδυναμώνουν την αυτοεκτίμηση των παιδιών και αντίστοιχα εκείνα που βοηθούν στην ανάπτυξη της.
Την ομιλία παρακολούθησαν 15 γονείς, ανάμεσά τους και αρκετές δασκάλες του σχολείου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης της Εύβοιας, Αρχιμ. Χρυσόστομος Καλύβας. Οι παρευρισκόμενοι άκουσαν με ενδιαφέρον και προσοχή την ομιλία και διατύπωσαν σημαντικές παρατηρήσεις, προβληματισμούς και ερωτήματα.
Την παρέμβαση ανέλαβε από το Κέντρο Πρόληψης, το επιστημονικό στέλεχος, Μαρία Κίσσα.