ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΥΛΙΔΟΣ

ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΨΑΧΝΩΝ
31 Μαΐου, 2024
ΒΡΑΧΕΙΑ ΔΡΑΣΗ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Ε΄ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 13ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
7 Ιουνίου, 2024

ΚΑΛΛΙΕΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Ευβοίας, με πρωτοβουλία της Διευθύντριας του σχολείου, κ. Έφης Διονυσοπούλου, υλοποίησε ενημερωτική ομιλία σε γονείς, στις 3 Ιουνίου 2024, στο δημοτικό σχολείο Παραλίας Αυλίδος.
Θέμα της ομιλίας ήταν: «Ενισχύουμε την αυτοεκτίμηση στα παιδιά. Ο ρόλος της οικογένειας».
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης παρουσιάστηκε η έννοια της αυτοεκτίμησης, ο τρόπος που αυτή αρχίζει να αναπτύσσεται από την πρώτη κιόλας παιδική ηλικία και ο καθοριστικός της ρόλος στην ψυχοκοινωνική εξέλιξη του παιδιού και στην εδραίωση της ταυτότητας του. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον αντίκτυπο που έχουν οι συμπεριφορές και οι στάσεις των γονέων στην οικοδόμηση της αυτοεκτίμησης των παιδιών, καθώς από εκείνους σχηματίζονται οι πρώτες, πολύ σημαντικές αντιλήψεις του παιδιού για τον εαυτό του και την αξία του. Επίσης, αναλύθηκαν τα μοτίβα γονεϊκής συμπεριφοράς που αποδυναμώνουν την αυτοεκτίμηση των παιδιών και αντίστοιχα εκείνα που βοηθούν στην ανάπτυξη της.
Την ομιλία παρακολούθησαν 30 γονείς, ανάμεσά τους η Διευθύντρια και δασκάλες του σχολείου. Οι παρευρισκόμενοι άκουσαν με ενδιαφέρον και προσοχή την ομιλία, διατύπωσαν ερωτήματα και προβληματισμούς και ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος με την ομάδα των γονέων.
Την παρέμβαση ανέλαβε από το Κέντρο Πρόληψης, το επιστημονικό στέλεχος, Μαρία Κίσσα.