Ομιλία σε γονείς στο Νηπιαγωγείο Αυλωναρίου με θέμα: «Σύγχρονη Οικογένεια: Επικοινωνία και Όρια»

ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΓ. ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
19 Απριλίου, 2024
ΒΡΑΧΕΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ KANΗΘΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
24 Απριλίου, 2024

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευβοίας, με πρωτοβουλία της Προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου Αυλωναρίου, κ. Ελένης Τσιργιώτη, υλοποίησε ομιλία σε συνδυασμό με βιωματικό εργαστήριο σε γονείς, στις 16 Απριλίου 2024, στο πολύ φιλικό και πανέμορφο χώρο του σχολείου.
Θέμα της παρέμβασης ήταν: «Σύγχρονη Οικογένεια: Επικοινωνία και Όρια» και
στόχος ήταν να βοηθήσει τους γονείς, να αναγνωρίσουν και να επεξεργαστούν τον σημαντικό ρόλο των ορίων και της επικοινωνίας. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι 32 γονείς του νηπιαγωγείου, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς πάνω στις δυσκολίες της θέσπισης και της τήρησης ορίων και κανόνων στα παιδιά. Οι γονείς άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ομιλία, και συμμετείχαν ελεύθερα και ευχάριστα στο βιωματικό εργαστήριο. Σε όλα τα θέματα παρουσιάστηκαν προτάσεις βοηθητικών τρόπων και καλές πρακτικές για την καλύτερη συνεργασία και επικοινωνία στο οικογενειακό περιβάλλον.
Δόθηκε έμφαση στο ότι, πρώτα οι γονείς πρέπει να δώσουν το καλό παράδειγμα στα παιδί και να σεβαστούν τους κανόνες που έχουν οι ίδιοι επιβάλει στην οικογένεια. Τονίστηκε, επίσης, ότι σημαντική είναι η ευελιξία στους κανόνες και τα όρια ώστε να εμπλουτίζονται και διαμορφώνονται συμφώνα με την ηλικία και της ανάγκες του παιδιού. Τέλος, αναφέρθηκε ότι ένας κανόνας μπορεί να ανασταλεί προσωρινά με την ευκαιρία μιας αργίας, αλλά πρέπει να εξηγηθεί ξεκάθαρα στο παιδί, ότι πρόκειται για μια εξαιρετική κατάσταση.

Την ομιλία, την ανέλαβε η Φραντζέσκα Ακριώτη.