«ΟΜΑΔΟΜΑΖΕΜΑΤΑ-ΘΑΛΑΣΣΟΜΑΝΤΕΜΑΤΑ» ΣΤΟ 25ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΣΤΟ 25Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
18 Νοεμβρίου, 2022
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ 15Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
24 Νοεμβρίου, 2022

Μετά από αίτημα της διευθύντριας του σχολείου Δήμητρα Μανούσου , με την οποία το Κέντρο Πρόληψης βρίσκεται σε σταθερή συνεργασία υλοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου και στις 16 Νοεμβρίου 2022 το πρόγραμμα<< Ομαδομαζέματα- Θαλασσομαντέμα>>σε μαθητές του τμήματος Ε1 ,
Το πρόγραμμα <<Ομαδομαζέματα- Θαλασσομαντέμα>> προέρχεται από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Ρόδου και υλοποιείται στις τάξεις της Δ΄, Ε΄, ΣΤ’ Δημοτικού και Α Γυμνασίου. Πραγματοποιείται από τα στελέχη των Κέντρων Πρόληψης εντός ωρολογίου προγράμματος. Μπορεί να γίνει, επίσης, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μετά από σχετική εκπαίδευση. Το συγκεκριμένο υλικό επιχειρεί με ένα ευχάριστο και παιδαγωγικό τρόπο να αναδείξει τη σημασία της συνεργασίας μέσα στην τάξη και επιδιώκει την ανάπτυξη κοινωνικών και προσωπικών δεξιοτήτων των μαθητών. Μέσα από παιδαγωγικές δραστηριότητες και παιχνίδια επεξεργάζεται σημαντικές έννοιες και αξίες για τη ζωή, όπως, η φιλία, η αποδοχή, η ασφάλεια, η αυτοεκτίμηση, η διαφορετικότητα, η διαχείριση της σύγκρουσης, οι οποίες συμβάλλουν στην ομαλή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού και στην αποφυγή βλαπτικών συμπεριφορών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω υλικό εφαρμόζεται με συστηματικό τρόπο για τέταρτη συνεχή χρονιά στα δημοτικά σχολεία της Εύβοιας.