ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ 22ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΟ 1ο ΚΑΙ 2ο ΕΠΑΛ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
13 Νοεμβρίου, 2018
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΥΛΙΚΟ «HMEΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ»
30 Νοεμβρίου, 2018

 

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής  Υγείας Π.Ε Ευβοίας, κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 22ου Δημοτικού σχολείου Χαλκίδας, διοργανώνει σεμινάριο σε γονείς με θέμα: «Επικοινωνία στην Οικογένεια». Το σεμινάριο αυτό θα ολοκληρωθεί σε 8 δίωρες συναντήσεις που θα γίνονται μια φορά την εβδομάδα και προϋποθέτει τη συμμετοχή 25  γονιών.

Το σεμινάριο λειτουργεί με τη μορφή μίας ομάδας γονέων που συμμετέχει ενεργητικά στις συζητήσεις, με θέματα που αφορούν την ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ γονέων και παιδιών, την αυτοεκτίμηση, την έκφραση συναισθημάτων, τις συγκρούσεις στην οικογένεια, τις ανάγκες γονέων και παιδιών και την εφηβεία γενικότερα. Η ομάδα έχει στόχο να στηρίξει τους γονείς στο δύσκολο γονεϊκό τους ρόλο και τους δίνει τη δυνατότητα να μοιραστούν και να επεξεργαστούν τις σκέψεις, τις αγωνίες και τους φόβους τους μαζί με άλλους γονείς.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν από στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης  σε χώρο του σχολείου και θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 και ώρες 17:00-19:00. Η παρουσία των γονέων στις συναντήσεις είναι δεσμευτική προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει η ομάδα με συνέπεια και σταθερότητα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης παρέχονται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς.