ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ 2Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΨΑΧΝΩΝ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
7 Νοεμβρίου, 2018
Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΟ 1ο ΚΑΙ 2ο ΕΠΑΛ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
13 Νοεμβρίου, 2018

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Ευβοίας πραγματοποίησε, στις 5 Νοεμβρίου 2018, την πρώτη συνάντηση σε γονείς του 2ου Νηπιαγωγείου Ψαχνών με θέμα: «Επικοινωνία στην Οικογένεια». Το σεμινάριο αυτό έχει διάρκεια 2 μήνες, πραγματοποιούνται δίωρες συναντήσεις, μία φορά την εβδομάδα (σύνολο 8 ).

Το σεμινάριο λειτουργεί με τη μορφή μίας ομάδας γονέων που συμμετέχει ενεργητικά στις συζητήσεις, με θέματα που αφορούν την ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ γονέων και παιδιών, την αυτοεκτίμηση, την έκφραση συναισθημάτων, τις συγκρούσεις στην οικογένεια, τις ανάγκες γονέων και παιδιών και την εφηβεία γενικότερα. Η ομάδα έχει στόχο να στηρίξει τους γονείς στο δύσκολο γονεϊκό τους ρόλο και τους δίνει τη δυνατότητα να μοιραστούν και να επεξεργαστούν τις σκέψεις, τις αγωνίες και τους φόβους τους μαζί με άλλους γονείς.

Οι συναντήσεις με τους γονείς πραγματοποιούνται από στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης σε χώρο του σχολείου κάθε Δευτέρα και ώρες 16:30-18:30μμ. Η παρουσία των γονέων στις συναντήσεις είναι δεσμευτική προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει η ομάδα με συνέπεια και σταθερότητα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης παρέχονται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς.