ΕΠΟΠΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 19ο ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΣΤΟ 1Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
8 Νοεμβρίου, 2022
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ 4Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ
18 Νοεμβρίου, 2022

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, ήρθε στο Κέντρο η κ. Άννα Οταπασίδου, δασκάλα στο 19ο δημοτικό του Χαλκίδας. Η Άννα συνεργάζεται πολλά χρόνια με το Κέντρο Πρόληψης και έχει εκπαιδευτεί σε πολλά υλικά Αγωγής Υγείας.
Την φετινή χρονιά έχει την Δ’ τάξη δημοτικού, στην οποία θέλει να εφαρμόσει, στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, ένα πρόγραμμα για την ενίσχυση των προστατευτικών παραγόντων για την ψυχική υγεία των μαθητών.
Της προτάθηκε και της παρουσιάστηκε συνοπτικά το υλικό «Πρόληψη της Επιθετικής Συμπεριφοράς στο Δημοτικό-Ομότιμοι» του Κ.Π Κιλκίς, με σκοπό να το εφαρμόσει προσαρμοσμένο, με την ίδια στο ρόλο του συντονιστή του προγράμματος.
Στις 10 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εποπτείας στο Κέντρο με την κ. Αργυρώ Τσούμαρη, δασκάλα στο 19ο δημοτικό του Χαλκίδας. Η κ. Αργυρώ πληροφορήθηκε για το Κέντρο από τη συνάδελφό της, Άννα Οταμπασίδου και ζήτησε υποστήριξη και καθοδήγηση για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων που κάνει στην τάξη της.
Η εκπαιδευτικός έχει Β’ τάξη δημοτικού και επιθυμεί να δουλέψει με τους μαθητές της το θέμα των συναισθημάτων. Στην κ. Αργυρώ προτάθηκε και παρουσιάστηκε αναλυτικά μια σύνθεση προσαρμοσμένων βιωματικών ασκήσεων για την αναγνώριση, έκφραση και διαχείριση των συναισθημάτων. Επίσης, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στις δεξιότητες του συντονιστή- εμψυχωτή ενός προγράμματος πρόληψης και σε πρακτικές εφαρμογής τους στην σχολική τάξη.
Και οι δυο εκπαιδευτικοί, κατά την εφαρμογή του υλικού θα έχουν υποστήριξη και εποπτεία από το Κέντρο, όπου κρίνουν ότι έχουν ανάγκη.
Τις εποπτείες ανέλαβε η Μαρία Κίσσα.