ΕΠΑΦΗ-ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΤΟ «ΟΜΑΔΟΜΑΖΕΜΑΤΑ-ΘΑΛΑΣΣΟΜΑΝΤΕΜΑΤΑ» ΣΤΟ 13Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
27 Μαρτίου, 2019
«ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ» ΟΜΑΔΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
11 Απριλίου, 2019

Στο πλαίσιο της συνεργασίας και της δικτύωσης που επιδιώκει το Κέντρο Πρόληψης τα τελευταία χρόνια με τις υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υγείας του νομού προγραμματίστηκε συνάντηση με τη συγκεκριμένη δομή-μετά από δικό τους αίτημα και πρόσκληση από το Κέντρο- στις 29 Μαρτίου 2019. Από το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου, η Ελένη Ευθυμιάδου και η Μαρία Κίσσα ήρθαν σε επαφή με την ψυχολόγο κ. Ειρήνη Μούτση και την κοινωνική λειτουργό κ. Αναστασία Πούλα  της υπηρεσίας και μίλησαν για τις παρεμβάσεις του Κέντρου Πρόληψης και την υποδοχή περιστατικών όπου εμπλέκεται και η ενδοοικογενειακή βία. Κατόπιν έγινε ενημέρωση από την πλευρά του επιστημονικού προσωπικού του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας για τις παρεχόμενες υπηρεσίες:

Απευθύνεται σε γυναίκες που υφίσταται βία στην οικογένεια, σεξουαλική παρενόχληση στο εργασιακό ή ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, βιασμό ή απόπειρα βιασμού και εμπορία. Επίσης, στηρίζει γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικής φύσεως (φτώχεια, ανεργία) και συγκρούσεις στην οικογένεια και στο ευρύτερο κοινωνικό τους περιβάλλον.

Παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες πληροφόρησης, συμβουλευτικής, ψυχοκοινωνικής στήριξης, νομικής συμβουλευτικής και παραπομπής σε αρμόδιους φορείς. Επιπλέον πραγματοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας εναντίον των γυναικών.  Στο πλαίσιο υλοποίησης  ανάλογων δράσεων μπορεί να στηριχτεί και μία συνεργασία μεταξύ των δύο υπηρεσιών.