ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΥΛΙΚΟ: «ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ, ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ»
4 Μαρτίου, 2022
ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ 18ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
23 Μαρτίου, 2022

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Ευβοίας πραγματοποίησε, στις 16 Μαρτίου 2022, ενημερωτική ομιλία για την εφηβεία σε γονείς του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας, με εισηγήτρια το στέλεχος του Κέντρου, Μαρία Κίσσα. Το αίτημα προήλθε από την εκπαιδευτικό, κ. Αλεξανδράκη Αμαλία στο πλαίσιο μια σειράς συναντήσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των γονέων σε θέματα που τους ενδιαφέρουν. Η γνωριμία με την κ. Αλεξανδράκη προέκυψε μετά από τη συμμετοχή της σε εκπαιδευτικό σεμινάριο πάνω σε υλικό Αγωγής Υγείας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υλοποίησε το Κέντρο Πρόληψης.
Θέμα της ομιλίας ήταν «Επικοινωνία στην οικογένεια. Βελτιώνοντας τη σχέση μας με τον έφηβο». Η ομιλία κινήθηκε γύρω από τα χαρακτηριστικά και τις συμπεριφορές της εφηβείας, τους παράγοντες που διευκολύνουν και δυσχεραίνουν την επικοινωνία και τους τρόπους βελτίωσης της επικοινωνίας με τον έφηβο. Οι γονείς παρακολούθησαν την ομιλία με μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή και στο τέλος της εισήγησης ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή προβληματισμών και απόψεων.
Η παρέμβαση είχε διάρκεια 2 ώρες και συμμετείχαν 26 γονείς, 2 εκπαιδευτικοί και η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας.