ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ 9Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΔΡΟΣΙΑΣ
17 Φεβρουαρίου, 2023
ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
1 Μαρτίου, 2023

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευβοίας πραγματοποίησε, στις 22 Φεβρουαρίου 2023, ενημερωτική ομιλία για την επικοινωνία στην οικογένεια σε γονείς του 9ου δημοτικού σχολείου Χαλκίδας. Το αίτημα προήλθε από την δασκάλα του σχολείου, κ. Συρματένια Καραγκούνη, στο πλαίσιο των δράσεων για τη συνεργασία σχολείου-οικογένειας.
Θέμα της ομιλίας ήταν:
«Βελτιώνουμε την επικοινωνία μας στην οικογένεια. Ενδυναμώνουμε τη σχέση μας με τα παιδιά».
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, παρουσιάστηκε η σημασία της ουσιαστικής επικοινωνίας στην δημιουργία θετικών και εποικοδομητικών σχέσεων μέσα στην οικογένεια και στην ομαλή ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη των παιδιών. Αναπτύχθηκαν διεξοδικά οι παράγοντες που ενισχύουν αλλά και που δυσχεραίνουν την επικοινωνία μας με τα παιδιά και πρακτικοί τρόποι βελτίωσης των ενδοοικογενειακών δεσμών.
Οι γονείς παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και προσοχή την ομιλία και διατύπωσαν σημαντικές παρατηρήσεις, προβληματισμούς και ερωτήματα που βοήθησαν στην διεξαγωγή μιας ουσιαστικής συζήτησης.
Την παρέμβαση ανέλαβε από το Κέντρο Πρόληψης, το επιστημονικό στέλεχος, Μαρία Κίσσα και συμμετείχαν 20 άτομα (γονείς, εκπαιδευτικοί και ο Διευθυντής του σχολείου).