ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ 15Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

«ΟΜΑΔΟΜΑΖΕΜΑΤΑ-ΘΑΛΑΣΣΟΜΑΝΤΕΜΑΤΑ» ΣΤΟ 25ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
21 Νοεμβρίου, 2022
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ 2Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ
8 Δεκεμβρίου, 2022

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευβοίας πραγματοποίησε, στις 23 Νοεμβρίου 2022, ενημερωτική ομιλία για την επικοινωνία στην οικογένεια σε γονείς του 15ου δημοτικού σχολείου Χαλκίδας, με εισηγήτρια το στέλεχος του Κέντρου, Μαρία Κίσσα. Το αίτημα προήλθε από τον Διευθυντή του σχολείου, κ. Δροσάτο, στο πλαίσιο των δράσεων για τη συνεργασία σχολείου-οικογένειας.
Θέμα της ομιλίας ήταν:
«Βελτιώνουμε την επικοινωνία μας στην οικογένεια. Ενδυναμώνουμε τη σχέση μας με τα παιδιά».
Η ομιλία κινήθηκε γύρω από την έννοια της ουσιαστικής επικοινωνίας, τους παράγοντες που τη διευκολύνουν αλλά και τη δυσχεραίνουν και τους τρόπους και τις τεχνικές που συντελούν στη ενίσχυση της επικοινωνίας μεταξύ γονέων και παιδιών. Επίσης, έγινε σύνδεση με τον καθοριστικό ρόλο που παίζει η ουσιαστική, «ενεργητική» επικοινωνία στην εδραίωση αυθεντικών και εποικοδομητικών ενδοοικογενειακών σχέσεων.
Οι γονείς παρακολούθησαν την ομιλία με μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή και στο τέλος της εισήγησης ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή προβληματισμών και απόψεων.
Η παρέμβαση είχε διάρκεια 2 ώρες και συμμετείχαν συνολικά 35 άτομα (γονείς, εκπαιδευτικοί και ο Διευθύντής του σχολείου).