ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ 4Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ

ΕΠΟΠΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 19ο ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
11 Νοεμβρίου, 2022
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΣΤΟ 25Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
18 Νοεμβρίου, 2022

«Η επικοινωνία είναι για τις σχέσεις ότι η ανθρώπινη αναπνοή για τη διατήρηση της ζωής» Virginia Satir, 1916-1988, Αμερικανίδα οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευβοίας πραγματοποίησε, στις 14 Νοεμβρίου 2022, ενημερωτική ομιλία για την επικοινωνία στην οικογένεια σε γονείς του 4ου νηπιαγωγείου Ν. Αρτάκης, με εισηγήτρια το στέλεχος του Κέντρου, Μαρία Κίσσα. Το αίτημα προήλθε από την Προϊσταμένη του σχολείου, κα Ελένη Δαλάκα και την εκπαιδευτικό, κα Άννα Κηρύκου , στο πλαίσιο των δράσεων για τη συνεργασία σχολείου-οικογένειας.
Θέμα της ομιλίας ήταν:
«Βελτιώνουμε την επικοινωνία μας στην οικογένεια. Ενδυναμώνουμε τη σχέση μας με τα παιδιά».
Η ομιλία κινήθηκε γύρω από την έννοια της ουσιαστικής επικοινωνίας, τους παράγοντες που τη διευκολύνουν αλλά και τη δυσχεραίνουν και τους τρόπους και τις τεχνικές που συντελούν στη ενίσχυση της επικοινωνίας μεταξύ γονέων και παιδιών. Επίσης, έγινε σύνδεση με τον καθοριστικό ρόλο που παίζει η ουσιαστική, «ενεργητική» επικοινωνία στην εδραίωση αυθεντικών και εποικοδομητικών ενδοοικογενειακών σχέσεων.
Οι γονείς παρακολούθησαν την ομιλία με μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή και στο τέλος της εισήγησης ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή προβληματισμών και απόψεων.
Η παρέμβαση είχε διάρκεια 2,5 ώρες και συμμετείχαν συνολικά 30 άτομα (γονείς, εκπαιδευτικοί και η Διευθύντρια του σχολείου).