ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ 16Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ 8o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
27 Μαΐου, 2022
ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ Γ’ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 19ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
1 Ιουνίου, 2022

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευβοίας πραγματοποίησε, στις 30 Μαϊου 2022, ενημερωτική ομιλία για την επικοινωνία στην οικογένεια σε γονείς του 16ου δημοτικού σχολείου Χαλκίδας, με εισηγήτρια το στέλεχος του Κέντρου, Μαρία Κίσσα. Το αίτημα προήλθε από την Διευθύντρια του σχολείου, κα Τσιλέμου Ελένη και την εκπαιδευτικό, κα Μπαλατσού Παναγιώτα, στο πλαίσιο των δράσεων για τη συνεργασία σχολείου-οικογένειας.
Θέμα της ομιλίας ήταν:
«Βελτιώνουμε την επικοινωνία μας στην οικογένεια. Ενδυναμώνουμε τη σχέση μας με τα παιδιά».
Η ομιλία κινήθηκε γύρω από την έννοια της ουσιαστικής επικοινωνίας, τους παράγοντες που τη διευκολύνουν αλλά και τη δυσχεραίνουν και τους τρόπους και τις τεχνικές που συντελούν στη ενίσχυση της επικοινωνίας μεταξύ γονέων και παιδιών. Επίσης, έγινε σύνδεση με τον καθοριστικό ρόλο που παίζει η ουσιαστική, «ενεργητική» επικοινωνία στην εδραίωση αυθεντικών και εποικοδομητικών ενδοοικογενειακών σχέσεων.
Οι γονείς παρακολούθησαν την ομιλία με μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή και στο τέλος της εισήγησης ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή προβληματισμών και απόψεων.
Η παρέμβαση είχε διάρκεια 2 ώρες και συμμετείχαν συνολικά 30 άτομα (γονείς, εκπαιδευτικοί και η Διευθύντρια του σχολείου).