ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ 11Ο ΚΑΙ 5Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΤΟ «ΟΜΑΔΟΜΑΖΕΜΑΤΑ-ΘΑΛΑΣΣΟΜΑΝΤΕΜΑΤΑ» ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ «ΤΑΞΙΔΙ» ΤΟΥ ΣΤΟ 19Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
24 Νοεμβρίου, 2023
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
15 Δεκεμβρίου, 2023

«Η επικοινωνία είναι για τις σχέσεις ότι η ανθρώπινη αναπνοή για τη διατήρηση της ζωής» Virginia Satir, 1916-1988, Αμερικανίδα οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευβοίας πραγματοποίησε ενημερωτικές ομιλίες για την επικοινωνία στην οικογένεια σε γονείς του 11ου και του 5ου δημοτικού σχολείου Χαλκίδας, στις 8 Νοεμβρίου και στις 27 Νοεμβρίου 2023 αντίστοιχα. Τα αιτήματα προήλθαν από την Διευθύντρια του 11ου δημοτικού Χαλκίδας, κ. Στέλλα Ιωσήφ και τον Διευθυντή του 5ου δημοτικού Χαλκίδας, κ. Δημήτρη Δροσάτο, στο πλαίσιο των δράσεων για τη συνεργασία σχολείου-οικογένειας.
Θέμα της ομιλίας ήταν: «Βελτιώνουμε την επικοινωνία μας στην οικογένεια. Ενδυναμώνουμε τη σχέση μας με τα παιδιά».
Η ομιλία κινήθηκε γύρω από την έννοια της ουσιαστικής επικοινωνίας, τους παράγοντες που τη διευκολύνουν αλλά και τη δυσχεραίνουν και τους τρόπους και τις τεχνικές που συντελούν στη ενίσχυση της επικοινωνίας μεταξύ γονέων και παιδιών. Επίσης, έγινε σύνδεση με τον καθοριστικό ρόλο που παίζει η ουσιαστική, «ενεργητική» επικοινωνία στην εδραίωση αυθεντικών και εποικοδομητικών ενδοοικογενειακών σχέσεων.
Οι γονείς παρακολούθησαν την ομιλία με μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή και στο τέλος της εισήγησης ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή προβληματισμών και απόψεων.
Η παρέμβαση είχε διάρκεια 2 ώρες και συμμετείχαν συνολικά 20 άτομα από το 11ο και 45 άτομα από το 5ο δημοτικό Χαλκίδας (γονείς, εκπαιδευτικοί και η Διεύθυνση του σχολείου). Εισηγήτρια των ενημερωτικών ομιλιών ήταν το στέλεχος του Κέντρου, Μαρία Κίσσα.