ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟ 4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ: «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ» ΚΑΙ «Ο ΡΟΥΛΗΣ Ο ΚΟΥΒΑΡΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Η ΡΙΤΣΑ Η ΚΟΥΒΑΡΙΤΣΑ»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΥΛΙΚΟ: «ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ»
24 Νοεμβρίου, 2021
ΒΡΑΧΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ 7ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
2 Δεκεμβρίου, 2021

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Ευβοίας υλοποίησε τρίωρο εκπαιδευτικό σεμινάριο στην ομάδα των 4 νηπιαγωγών του 4ου Νηπιαγωγείου Ν. Αρτάκης στις 19 Νοεμβρίου 2021 πάνω στα εξής υλικά Αγωγής Υγείας:
1) «Ταξίδι στο όνειρο» του Κ.Π Κηφισιάς «ΠΡΟΝΟΗ»
2) «Ο Ρούλης ο Κουβαρούλης και η Ρίτσα η Κουβαρίτσα» του Κ.Π Πέλλας «ΟΡΑΜΑ»
Το σεμινάριο είχε σαν στόχο την παρουσίαση των δυο υλικών στους εκπαιδευτικούς του σχολείου ώστε να ενταχθούν στο σχολικό πρόγραμμα των νηπίων είτε ως ολοκληρωμένα προγράμματα Αγωγής Υγείας είτε σαν μέρος των εργαστηρίων δεξιοτήτων. Οι νηπιαγωγοί, δυο από τους οποίους έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν εκπαιδεύσεις από το Κέντρο Πρόληψης, είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια ολοκληρωμένη εικόνα των υλικών αλλά και να αναπτύξουν σκέψεις και προβληματισμούς σε θέματα παιδαγωγικής προσέγγισης των μαθητών και βελτίωσης της επικοινωνίας μέσα στην τάξη.
Το σεμινάριο ανέλαβε από το Κέντρο Πρόληψης η Μαρία Κίσσα.