ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΥΛΙΚΟ: «ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
18 Νοεμβρίου, 2021
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟ 4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ: «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ» ΚΑΙ «Ο ΡΟΥΛΗΣ Ο ΚΟΥΒΑΡΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Η ΡΙΤΣΑ Η ΚΟΥΒΑΡΙΤΣΑ»
24 Νοεμβρίου, 2021

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Ευβοίας υλοποίησε εκπαιδευτικό σεμινάριο στο δημοτικό σχολείο Πισσώνα σε ομάδα εκπαιδευτικών από τα δημοτικά σχολεία Πισσώνα, Πούρνου και Στροπώνων, τα Νηπιαγωγεία Πισσώνα και Βατώντα και τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ.Κ.Ε.Σ Στερεάς Ελλάδας, Κα Καρλατήρα Διονυσία, στις 23 Νοεμβρίου 2021 με θέμα:
«Ενισχύουμε τη συνεργασία και την ομαδικότητα στην τάξη καλλιεργώντας στα παιδιά δεξιότητες επικοινωνίας και διαπραγμάτευσης».
Το σεμινάριο είχε σαν στόχο την εκπαίδευση των δασκάλων και των νηπιαγωγών πάνω σε υλικό Αγωγής Υγείας σχετικό με το θέμα της επικοινωνίας. Κατά τη διάρκεια της τρίωρης συνάντησης πραγματοποιήθηκε η θεωρητική παρουσίαση του υλικού αλλά και βιωματική προσέγγιση κάποιων δραστηριοτήτων. Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν και να επεξεργαστούν σκέψεις και προβληματισμούς σε θέματα παιδαγωγικής προσέγγισης των μαθητών και βελτίωσης της επικοινωνίας μέσα στην τάξη.
Συμμετείχαν συνολικά 8 εκπαιδευτικοί, 6 δια ζώσης και 2 διαδικτυακά, οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα του σεμιναρίου, εμπλούτισαν τη διαδικασία με γόνιμες ιδέες, τοποθετήσεις αλλά και προβληματισμούς και μετέφεραν στην ομάδα την πολύ σημαντική εμπειρία τους από τη σχολική τάξη.
Το σεμινάριο ανέλαβε από το Κέντρο Πρόληψης η Μαρία Κίσσα.