ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ: «ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ, ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ»

ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΝΗΘΟΥ
8 Δεκεμβρίου, 2022
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
16 Δεκεμβρίου, 2022

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Ευβοίας υλοποίησε εκπαιδευτικό σεμινάριο σε ομάδα 13 εκπαιδευτικών από 8ο και 17ο δημοτικό σχολείο Χαλκίδας, στις 12 Δεκεμβρίου 2022 με θέμα:
«Ενισχύουμε τις επικοινωνιακές δεξιότητες των μαθητών στην τάξη, αξιοποιώντας τεχνικές βιωματικής μάθησης».
Το αίτημα προήλθε από την Διευθύντρια του 8ου δημοτικού σχολείου Χαλκίδας, κ. Ευαγγελία Παλιεράκη, η οποία είχε συνεργαστεί και την περσινή σχολική χρονιά με το Κέντρο Πρόληψης, διοργανώνοντας ενημερωτική ομιλία σε γονείς του σχολείου. Το σεμινάριο είχε σαν στόχο την εκπαίδευση των δασκάλων πάνω σε ειδικά διαμορφωμένο υλικό Αγωγής Υγείας σχετικό με το θέμα της επικοινωνίας. Κατά τη διάρκεια της τρίωρης συνάντησης πραγματοποιήθηκε η θεωρητική παρουσίαση του υλικού αλλά και βιωματική προσέγγιση κάποιων δραστηριοτήτων. Επίσης, έγινε παρουσίαση της τεχνικής της ενεργητικής ακρόασης ως μιας αποτελεσματικής μεθόδου επικοινωνίας με τα παιδιά στην τάξη και των δεξιοτήτων που πρέπει να έχει ο συντονιστής ενός προγράμματος. Η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ήταν πολύ θετική και εκφράστηκαν ενδιαφέρουσες σκέψεις και προβληματισμοί σε θέματα παιδαγωγικής προσέγγισης των μαθητών και βελτίωσης της επικοινωνίας μέσα στην τάξη.
Το σεμινάριο ανέλαβε από το Κέντρο Πρόληψης η Μαρία Κίσσα.