ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΥΛΙΚΟ: «ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ, ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
2 Μαρτίου, 2022
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
17 Μαρτίου, 2022

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Ευβοίας υλοποίησε εκπαιδευτικό σεμινάριο σε ομάδα 15 εκπαιδευτικών από 19ο δημοτικό σχολείο Χαλκίδας, στις 3 Μαρτίου 2022 με θέμα:
«Ενισχύουμε τις επικοινωνιακές μας δεξιότητες στην τάξη, αξιοποιώντας τεχνικές ενεργητικής ακρόασης».
Το αίτημα προήλθε από την εκπαιδευτικό του σχολείου, κ. Φωτεινή Αγγελακοπούλου, η οποία πρόσφατα είχε παρακολουθήσει βιωματικό σεμινάριο εκπαιδευτικών του Κέντρου Πρόληψης πάνω στην Ενεργητική ακρόαση. Το σεμινάριο είχε σαν στόχο την εκπαίδευση των δασκάλων πάνω σε ειδικά διαμορφωμένο υλικό Αγωγής Υγείας σχετικό με το θέμα της επικοινωνίας. Κατά τη διάρκεια της τρίωρης συνάντησης πραγματοποιήθηκε η θεωρητική παρουσίαση του υλικού αλλά και βιωματική προσέγγιση κάποιων δραστηριοτήτων. Επίσης, έγινε παρουσίαση της τεχνικής της ενεργητικής ακρόασης ως μιας αποτελεσματικής μεθόδου επικοινωνίας με τα παιδιά στην τάξη και των δεξιοτήτων που πρέπει να έχει ο συντονιστής ενός προγράμματος. Η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ήταν πολύ θετική και εκφράστηκαν ενδιαφέρουσες σκέψεις και προβληματισμοί σε θέματα παιδαγωγικής προσέγγισης των μαθητών και βελτίωσης της επικοινωνίας μέσα στην τάξη.
Το σεμινάριο ανέλαβε από το Κέντρο Πρόληψης η Μαρία Κίσσα.