ΔΡΑΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑ.Λ. ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΡΑΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑ.Λ. ΕΥΒΟΙΑΣ
24 Μαΐου, 2021
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
31 Μαΐου, 2021

Στο πλαίσιο της συνεργασίας και δικτύωσης του Κέντρου Πρόληψης με τα ΕΠΑ.Λ της Εύβοιας μέσω του προγράμματος «Μία Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ», πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης για τους ψυχολόγους όλων των ΕΠΑ.Λ του νομού σε θέματα που αφορούν την πρόληψη της χρήσης ουσιών και γενικά τις εξαρτήσεις. Σκοπός ήταν να δημιουργηθεί ένα πεδίο διαλόγου με τους ψυχολόγους των σχολείων για την ενίσχυση των παραγόντων εκείνων που προστατεύουν από την εκδήλωση βλαπτικών και εξαρτητικών συμπεριφορών στους νέους.

Η δράση υλοποιήθηκε διαδικτυακά, την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021 και την παρακολούθησαν και οι 5 ψυχολόγοι των ΕΠΑ.Λ. Ευβοίας. Συγκεκριμένα συμμετείχαν από τα:   1ο ΕΠΑ.Λ. και  2ο ΕΠΑ.Λ. Χαλκίδας, Ψαχνών, Ιστιαίας,  Μαντουδίου,  Αλιβερίου, Κονιστρών και Καρύστου.

Από τη συνάντηση προέκυψε η αναγκαιότητα παρεμβάσεων πρόληψης και στους εκπαιδευτικούς των συγκεκριμένων σχολείων πάνω στις τεχνικές της ενεργητικής ακρόασης για μία ουσιαστικότερη προσέγγιση των μαθητών τους, αλλά και η ενημέρωση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας πάνω σε θέματα πρόληψης της χρήσης ουσιών, νόμιμων και παράνομων. Επίσης, με τους ψυχολόγους αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος και υπήρξε η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων, όπως και προτάσεων για την εφαρμογή πιο συστηματικών παρεμβάσεων πρόληψης στα ΕΠΑ.Λ.