ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: “ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ”

Συμμετοχή στο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για τη Δικτύωση Σχολείων μέσω της Δράσης Μ.Ν.Α.Ε.
24 Μαρτίου, 2021
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ
23 Απριλίου, 2021

Το  Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ευβοίας διοργανώνει  διαδικτυακό σεμινάριο για γονείς με θέμα:

«Επικοινωνία στην οικογένεια»

Η περίοδος της πανδημίας και ο εγκλεισμός λόγω της τήρησης των μέτρων προστασίας μας έχουν εισάγει σε μια νέα και διαφορετική συνθήκη της καθημερινότητας.

Οι συνέπειες στην οικογένεια είναι πολύπλευρες και εκτείνονται σε πολλαπλά επίπεδα. Σχετίζονται με τα συναισθήματα, τις σχέσεις και τους τρόπους επικοινωνίας μεταξύ των γονέων και των παιδιών. H αναγκαστική καθήλωση όλων των μελών της οικογένειας στο σπίτι, η αποκοπή από ευχάριστες δραστηριότητες και κοινωνικές συναναστροφές, η παρακολούθηση μαθημάτων μέσω τηλε-εκπαίδευσης, η σχολική απόδοση και γενικότερα όλη αυτή η αιφνίδια αλλαγή στη ροή της οικογενειακής ζωής απαιτούν νέους κανόνες και αναπροσαρμογή στα νέα δεδομένα από όλους.

Το συγκεκριμένο διαδικτυακό σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών και στοχεύει στην παρατήρηση, αποδοχή και αντιμετώπιση από ένα διαφορετικό πρίσμα της νέας οικογενειακής καθημερινότητας, με τις αλλαγές που επέφερε η περίοδος της πανδημίας του COVID-19.

Θα συζητηθούν αποτελεσματικοί τρόποι παρέμβασης και οριοθέτησης που διευκολύνουν την επικοινωνία και προστατεύουν τη σχέση γονιών – παιδιών από τις συνεχείς προστριβές και συγκρούσεις.

 

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε 4 εβδομαδιαίες συναντήσεις διάρκειας 1,5 ώρας. Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 και ώρες 18:00 έως τις 19:30. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές έως και την Τρίτη 13 Απριλίου 2021, στο τηλ. 2221078118, καθημερινά 9:00 έως 14:00, καθώς και στο email: prolipsi@otenet.gr.

Την προώθηση της πρόσκλησης του σεμιναρίου σε γονείς των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Εύβοιας έχει αναλάβει η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης-ΕΛΜΕ Εύβοιας.