ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΑ.Λ. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
31 Μαΐου, 2021
“ΣΥΝΔΕΟΜΑΣΤΕ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ…ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ” ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
28 Ιουνίου, 2021

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευβοίας σε συνεργασία με τους ψυχολόγους των ΕΠΑ.Λ. Ευβοίας διοργάνωσε βιωματικό σεμινάριο σε καθηγητές των ΕΠΑ.Λ. με θέμα: «Τεχνικές ενεργητικής ακρόασης & μάθησης: μία καλύτερη προσέγγιση του μαθητή στο σχολείο και στην τάξη». Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 9 Ιουνίου 2021 και το παρακολούθησαν  εκπαιδευτικοί από το 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας, το ΕΠΑΛ Ψαχνών και Καρύστου και από τα λύκεια Στύρων και Καρύστου.

Στο σεμινάριο έγινε αρχικά αναφορά στις τεχνικές ενεργητικής ακρόασης και στους τρόπους επικοινωνίας που προάγουν ή, αντίθετα, δυσχεραίνουν την επικοινωνιακή σχέση ενηλίκων-ανηλίκων.  Επιπλέον, είχε στόχο να στηρίξει τους καθηγητές στον παιδαγωγικό τους ρόλο και στο ρόλο του Συμβούλου Καθηγητή, που λειτουργεί στα ΕΠΑΛ όλης της χώρας στο πλαίσιο του προγράμματος «Μία Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.». Τέλος, τους έδωσε τη δυνατότητα να μοιραστούν και να επεξεργαστούν  σκέψεις και προβληματισμούς σε θέματα παιδαγωγικής προσέγγισης των εφήβων μαθητών μέσα στην τάξη και βελτίωσης της επικοινωνίας μεταξύ μαθητών εκπαιδευτικών με έμφαση στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης.