ΒΡΑΧΕΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ KANΗΘΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Ομιλία σε γονείς στο Νηπιαγωγείο Αυλωναρίου με θέμα: «Σύγχρονη Οικογένεια: Επικοινωνία και Όρια»
19 Απριλίου, 2024
ΤΟ «ΟΜΑΔΟΜΑΖΕΜΑΤΑ-ΘΑΛΑΣΣΟΜΑΝΤΕΜΑΤΑ» ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ «ΤΑΞΙΔΙ» ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2023-2024 ΣΤΟ 1Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
30 Απριλίου, 2024

Μετά από αίτημα της διευθύντριας του γυμνασίου κ. Αθηνάς Μοσχάκη, υλοποιήθηκαν 4 βραχείες παρεμβάσεις, διάρκειας δύο διδακτικών ωρών η καθεμία, στα τμήματα Α1 και Α2, στις 11 Απριλίου 2024 και στα τμήματα Β3 και Β4 στις 23 Απριλίου 2024. Η θεματολογία αφορούσε την πρόληψη φαινομένων εκφοβισμού στο σχολικό πλαίσιο και καλλιέργειας κλίματος συνεργασίας και βελτίωσης του σχολικού κλίματος.
Συμμετείχαν 72 μαθητές (16 μαθητές από το Α1, 17 από το Α2, 14 από το Β3 και 25 από το Β4). Οι μαθητές της α΄ τάξης αποτύπωσαν σε αφίσα-σχέδιο το σχολείο που ονειρεύονται, σημειώνοντας ανά ομάδα τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους από το σχολείο, καθώς και τις δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιήσουν για να κάνουν το σχολικό πλαίσιο ασφαλές. Οι μαθητές της β΄ τάξης επεξεργάστηκαν τους ρόλους και τις προσωπικότητες των μαθητών/τριών που εμπλέκονται σε περιστατικά ενδοσχολικής βίας και αναφέρθηκαν στην ενίσχυση των προστατευτικών παραγόντων στο σχολικό περιβάλλον σχεδιάζοντας την «ασπίδα προστασίας μας στα δύσκολα». Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε με βιωματικό τρόπο με την παρουσία εκπαιδευτικών του σχολείου.