ΒΡΑΧΕΙΑ ΔΡΑΣΗ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Ε΄ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 13ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΥΛΙΔΟΣ
4 Ιουνίου, 2024

Σε συνέχεια της εφαρμογής του προγράμματος«Ομαδομαζέματα- θαλασσομαντέματα» στα τμήματα Ε1 και Ε2 τη σχολική χρονιά 2023-2024, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Ευβοίας πραγματοποίησε συνεχιζόμενη βιωματική δράση στους ίδιους μαθητές, σε συνεννόηση με τις δασκάλες κ. Τζένη Θεωδωράκη και κ. Ειρήνη Σκαρλή. Διατέθηκαν 3 διδακτικές ώρες στο Ε1 στις 5 Ιουνίου 2024 και 3 διδακτικές στο Ε2 στις 6 Ιουνίου 2024. Το παρακολούθησαν 17 μαθητές στο πρώτο τμήμα και 18.
Στόχοι της δράσης ήταν ο αποχαιρετισμός στο κλείσιμο της σχολικής χρονιάς μέσα από την έκφραση θετικών μηνυμάτων και όμορφων αναμνήσεων, η ανταλλαγή ευχών ως πηγή ανατροφοδότησης μεταξύ των μαθητών και η αναδιατύπωση των δεξιοτήτων επικοινωνίας που τους τροφοδότησαν μέσα στη σχολική χρονιά και επέφεραν κλίμα συνεργασίας και ομαδικότητας στην τάξη.
Οι μαθητές και μαθήτριες μετέφεραν ανάμεικτα συναισθήματα χαράς και λύπης για τη σχολική χρονιά που τελειώνει, ενθουσιασμού για τις καλοκαιρινές διακοπές που πλησιάζουν, αποχωρισμού των αγαπημένων τους δασκάλων και αναμονής των χαλαρών καλοκαιρινών στιγμών χωρίς «ασκήσεις» και διάβασμα. Παρουσίασαν με ζωντάνια και παραστατικότητα τις όμορφες αναμνήσεις τους από τη φετινή σχολική χρονιά και τόνισαν τη βοήθεια που τους προσέφεραν οι δασκάλες τους στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ τους. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανέφεραν ως πολύ σημαντική τη συμβολή των βιωματικών δράσεων στη καλλιέργεια καλύτερου σχολικού κλίματος. Τέλος, με τις ειλικρινείς ευχές τους προς τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες τους αποχαιρέτησαν και το Κέντρο Πρόληψης, με την ευχή και προσδοκία να συνεχιστούν οι δράσεις και το επόμενο σχολικό έτος.