Βιωματικό Σεμινάριο «ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΘΥΜΟΣ -ΒΙΑ -ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ»
3 Νοεμβρίου, 2021
ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ 7ΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
10 Νοεμβρίου, 2021

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Εύβοιας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, μέσω του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, κ. Νεκτάριου Καντανολέων, διοργάνωσαν πιλοτικό βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Τεχνικές ενεργητικής ακρόασης & μάθησης: μία καλύτερη προσέγγιση του μαθητή στο σχολείο και στην τάξη». Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 και ώρες 5:30 έως 20:30, στο 2ο γυμνάσιο Χαλκίδας.
Στο σεμινάριο έγινε αναφορά στις τεχνικές ενεργητικής ακρόασης και στους τρόπους επικοινωνίας που προάγουν ή, αντίθετα, δυσχεραίνουν την επικοινωνιακή σχέση ενηλίκων-ανηλίκων, εκπαιδευτικών-μαθητών. Έδωσε τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να μοιραστούν και να επεξεργαστούν σκέψεις και προβληματισμούς σε θέματα παιδαγωγικής προσέγγισης των εφήβων μαθητών και βελτίωσης της επικοινωνίας μεταξύ τους. Τέλος, προτάθηκαν βιωματικές τεχνικές που διευκολύνουν τον εκπαιδευτικό να κατευθύνει τους μαθητές να θεωρήσουν τη μάθηση δική τους υπόθεση, συμμετέχοντας μ’ αυτό τον τρόπο στη διαδικασία της ανάπτυξης και της αυτενέργειας τους.
Συμμετείχαν 17 καθηγητές από τα εξής σχολεία: 1ο, 2ο, 3ο,6ο γυμνάσια Χαλκίδας, τα γυμνάσια Ψαχνών, Ερέτριας και Λ. Αιδηψού, καθώς και από τα 2ο, 4ο λύκεια Χαλκίδας και λύκειο Ερέτριας.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σεμινάριο αποτέλεσε συνέχεια ενός προηγούμενου κύκλου εκπαίδευσης των καθηγητών πάνω στο υλικό πρόληψης του Κέντρου Πρόληψης Λέσβου «Θυμός-Βία-Συγχώρεση».