Βιωματικό σεμινάριο σε γονείς του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας για τη διαχείριση του άγχους στα παιδιά

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΥΤΙΚΑ
23 Μαΐου, 2023
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΥΤΙΚΑ
31 Μαΐου, 2023

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευβοίας, σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, πραγματοποίησε την Τετάρτη 24 Μάϊου 2023 ένα 3ωρο βιωματικό σεμινάριο για γονείς με θέμα: «Πρόληψη και Διαχείριση του Άγχους στα Παιδιά».
Τα σεμινάριο αποσκοπούσε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων πάνω στην έννοια του άγχους, την αναγνώριση των διάφορων πηγών άγχους αλλά και των συνεπειών του. Επίσης, στόχος της παρέμβασης ήταν η εκπαίδευση των γονέων σε τεχνικές αποτελεσματικής διαχείρισης του άγχους στα παιδιά, ειδικά σε κρίσιμες περιόδους ζωής, όπως η περίοδος των εξετάσεων.
Οι 18 γονείς που πήραν μέρος στο εργαστήριο δημιούργησαν, από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους, μια ζεστή και ενεργή ομάδα, με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και διάθεση για μοίρασμα. Μέσα από τις βιωματικές δραστηριότητες του εργαστηρίου είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν και να επεξεργαστούν τις σκέψεις, τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους σχετικά με το άγχος που βιώνουν οι δικοί τους έφηβοι και να ανταλλάξουν ιδέες και καλές πρακτικές για την ενίσχυση και υποστήριξη των παιδιών τους.
Το σεμινάριο ανέλαβε, από το Κέντρο πρόληψης, η Μαρία Κίσσα