Βιωματικό εργαστήριο σε καθηγητές «Ενισχύοντας τους προστατευτικούς παράγοντες για την πρόληψη επιθετικών συμπεριφορών στο σχολείο»

ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΛΙΟΥΡΑ
19 Ιανουαρίου, 2023
ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ 4ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΡΟΛΟ
25 Ιανουαρίου, 2023

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Εύβοιας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, μέσω του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων και της Υπεύθυνης ΣΕΠ, διοργάνωσαν βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Ενισχύοντας τους προστατευτικούς παράγοντες για την πρόληψη επιθετικών συμπεριφορών στο σχολείο».
Στο εργαστήριο δόθηκε έμφαση μέσα από βιωματικές δραστηριότητες στους τρόπους ανάπτυξης κλίματος συνεργασίας στην τάξη, στην ενίσχυση της ενσυναίσθησης των μαθητών απέναντι σε συμπεριφορές βίας στο σχολικό πλαίσιο, καθώς και των απαραίτητων δεξιοτήτων για την επίλυση συγκρούσεων μεταξύ συνομηλίκων. Επιπλέον στόχος η καλλιέργεια του αισθήματος αυτοαξίας του εφήβου στην τάξη και στο σχολείο, στοιχείο που λειτουργεί προστατευτικά και αποτρεπτικά στην εκδήλωση φαινομένων ενδοσχολικής βίας.
Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε σε τρεις δίωρες συναντήσεις, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 και την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, σε χώρο του 2ου ΓΕΛ Χαλκίδας. Συμμετείχαν 20 εκπαιδευτικοί από γυμνάσια, γενικά λύκεια και ΕΠΑ.Λ. της Εύβοιας.
Στο τέλος του εργαστηρίου δόθηκε στους συμμετέχοντες σύντομο και περιεκτικό βιωματικό υλικό με σκοπό μέρος αυτού να εφαρμοστεί από τους ίδιους στην τάξη και να γίνει επεξεργασία των συμπερασμάτων και ανταλλαγή καλών πρακτικών σε μία συνάντηση ανατροφοδότησης με το νέο έτος.