ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟ 4Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΔΙΑΦΥΓΕΣ» ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 4ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
21 Μαρτίου, 2024
ΤΟ «ΟΜΑΔΟΜΑΖΕΜΑΤΑ-ΘΑΛΑΣΣΟΜΑΝΤΕΜΑΤΑ» ΣΤΟ 1Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ
22 Μαρτίου, 2024

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Ευβοίας πραγματοποίησε βιωματικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς του 4ου δημοτικού σχολείου Ν. Αρτάκης και του 8ου δημοτικού σχολείου Χαλκίδας, στις 20 Μαρτίου 2024, με τίτλο :
«Αξιοποιώντας δεξιότητες επικοινωνίας και διαχείρισης τάξης για την ενίσχυση ενός ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος».
H παρέμβαση προέκυψε κατόπιν αιτήματος του Διευθυντή του 4ου δημοτικού σχολείου Ν. Αρτάκης, κ. Γιώργου Παπανικολάου, στο πλαίσιο των ενδοσχολικών επιμορφώσεων και συμμετείχαν 6 εκπαιδευτικοί, 3 από το 4ο δημοτικό σχολείο Ν. Αρτάκης και 3 από το 8ο δημοτικό σχολείο Χαλκίδας.
Στόχος του εργαστηρίου ήταν να αναδειχθεί στο πώς μπορούν οι εκπαιδευτικοί να συμβάλλουν στην δημιουργία ενός ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος, κάτι το οποίο αποτελεί μια ανάγκη που προβάλλει όλο και πιο επιτακτική τα τελευταία χρόνια. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης τονίστηκε πως τα ασφαλή σχολεία λειτουργούν ως ισχυρός θεσμός πρόληψης της βίας, της παραβατικότητας και των εξαρτητικών συμπεριφορών, προσφέροντας ένα υγιές, προστατευτικό περιβάλλον για το μεγάλωμα των παιδιών.
Οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να σκεφτούν και να αναγνωρίσουν τις πιο συχνές δυσκολίες που συναντούν με τους μαθητές τους, τα συναισθήματα που αυτές τους δημιουργούν και το πώς επιδρούν στο εκπαιδευτικό τους έργο. Στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν τις δικές τους τεχνικές προσέγγισης και καλές πρακτικές που εφαρμόζουν στη διαχείριση της τάξης και να ακούσουν προτάσεις πάνω στη βελτίωση της επικοινωνίας και της σύνδεσης με τα παιδιά.
Την παρέμβαση ανέλαβε από το Κέντρο Πρόληψης, η Μαρία Κίσσα.