ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΥΤΡΩΝ ΑΙΔΗΨΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ 1Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ 22Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΑΞΗΣ
21 Δεκεμβρίου, 2023
ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ
22 Ιανουαρίου, 2024

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Ευβοίας πραγματοποίησε βιωματικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς του δημοτικού σχολείου Λουτρών Αιδηψού και 1ου δημοτικού σχολείου Ιστιαίας, στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2023 αντίστοιχα, με τίτλο :
«Ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού στο ρόλο του και διαχείριση σχέσεων σχολείου-οικογένειας»
Η παρέμβαση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης (ΠΕ70), κ. Αθηνά Δάντη, και συμμετείχαν 21 εκπαιδευτικοί από το δημοτικό σχολείο Λουτρών Αιδηψού και 32 εκπαιδευτικοί από το 1ου δημοτικό σχολείο Ιστιαίας.
Στόχος του εργαστηρίου ήταν η ενδυνάμωση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών πάνω στον ρόλο τους. Η παρέμβαση αποσκοπούσε στην αναγνώριση και αξιοποίηση των ατομικών αποθεμάτων, των θετικών στοιχείων και των δυνάμεων που διαθέτουν οι δάσκαλοι και οι δασκάλες, οι οποίες τους βοηθούν στο παιδαγωγικό τους έργο, στη σύνδεσή τους με τα παιδιά και τους καθιστούν δημιουργικούς και αποτελεσματικούς στο ρόλο τους. Επίσης, αναδείχθηκε η σπουδαιότητα της καλής συνεργασίας σχολείου-οικογένειας και ο ρόλος της στη δυναμική της σχολικής κοινότητας.
Οι συμμετέχοντες, πήραν μέρος με ενδιαφέρον στις βιωματικές δραστηριότητες του εργαστηρίου, εξέφρασαν προβληματισμούς πάνω στο θέματα του σεμιναρίου και μοιράστηκαν σκέψεις και συναισθήματα που βιώνουν στο πλαίσιο της σχολικής κοινότητας.
Την παρέμβαση ανέλαβε από το Κέντρο Πρόληψης, η Φραντζέσκα Ακριώτη.