ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ 22Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΑΞΗΣ

ΤΟ «ΟΜΑΔΟΜΑΖΕΜΑΤΑ-ΘΑΛΑΣΣΟΜΑΝΤΕΜΑΤΑ» ΣΤΟ 14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
20 Δεκεμβρίου, 2023
ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΥΤΡΩΝ ΑΙΔΗΨΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ 1Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΣΤΙΑΙΑΣ
29 Δεκεμβρίου, 2023

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Ευβοίας πραγματοποίησε βιωματικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς του 22ου δημοτικού σχολείου Χαλκίδας, στις 20 Δεκεμβρίου 2023, με τίτλο :
«Καλές πρακτικές και κατευθύνσεις για τη βελτίωση της επικοινωνίας και τη θετική προσέγγιση των παιδιών στην τάξη»»
Η παρέμβαση προέκυψε κατόπιν αιτήματος της Διευθύντριας του σχολείου, κ. Μάγγου Ζαχαρούλας, στο πλαίσιο των ενδοσχολικών επιμορφώσεων και συμμετείχαν 8 εκπαιδευτικοί από το 22ο δημοτικό σχολείο Χαλκίδας.
Στόχος του εργαστηρίου ήταν η ανάδειξη και ανταλλαγή καλών πρακτικών που εφαρμόζουν οι εκπαιδευτικοί για τη διαχείριση της τάξης τους. Επίσης, η παρέμβαση αποσκοπούσε στην αναγνώριση και αξιοποίηση των ατομικών αποθεμάτων, των θετικών στοιχείων και των δυνάμεων που διαθέτουν οι δάσκαλοι και οι δασκάλες, οι οποίες τους βοηθούν στο παιδαγωγικό τους έργο, στη σύνδεσή τους με τα παιδιά και τους καθιστούν δημιουργικούς και αποτελεσματικούς στο ρόλο τους.
Οι συμμετέχοντες, πήραν μέρος με ενδιαφέρον στις βιωματικές δραστηριότητες του εργαστηρίου, εξέφρασαν προβληματισμούς πάνω στο θέμα της διαχείρισης δύσκολών και προκλητικών συμπεριφορών των μαθητών/τριων και μοιράστηκαν σκέψεις και συναισθήματα που βιώνουν στο πλαίσιο της σχολικής κοινότητας. Στο τέλος, αντάλλαξαν χριστουγεννιάτικες ευχές ενδυναμώνοντας τιςΠΠ μεταξύ τους σχέσεις μέσα ένα κλίμα χαράς και αισιοδοξίας.
Την παρέμβαση ανέλαβε από το Κέντρο Πρόληψης, η Μαρία Κίσσα.