ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ 7ΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Βιωματικό Σεμινάριο «ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»
10 Νοεμβρίου, 2021
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
18 Νοεμβρίου, 2021

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Ευβοίας, με πρωτοβουλία της Διευθύντριας του 7ου δημοτικού σχολείου Χαλκίδας, κ. Φραντζεσκίδου, υλοποίησε βιωματικό σεμινάριο σε δυο ομάδες εκπαιδευτικών του σχολείου στις 5 και 9 Νοεμβρίου 2021 με θέμα:
«Δημιουργώντας ένα πλαίσιο ασφάλειας και σύνδεσης με τον μαθητή στην τάξη μέσα από τεχνικές ενεργητικής μάθησης».
Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών, μέσα από την αξιοποίηση μεθόδων ενεργητικής ακρόασης και την ενίσχυση του ρόλου του εκπαιδευτικού ως εμψυχωτή-συντονιστή σε προγράμματα καλλιέργειας δεξιοτήτων των παιδιών. Κατά τη διάρκεια των τρίωρων βιωματικών συναντήσεων οι δάσκαλοι είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν και να επεξεργαστούν σκέψεις και προβληματισμούς σε θέματα παιδαγωγικής προσέγγισης των μαθητών και βελτίωσης της επικοινωνίας μεταξύ τους.
Συμμετείχαν συνολικά 16 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα του σεμιναρίου, εμπλούτισαν τη διαδικασία με γόνιμες ιδέες, τοποθετήσεις αλλά και προβληματισμούς και μετέφεραν στις ομάδες τους την πολύ σημαντική εμπειρία τους από τη σχολική τάξη και την αγάπη για το επάγγελμά τους.
Το σεμινάριο ανέλαβε από το κέντρο πρόληψης η Μαρία Κίσσα.