ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ 7ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ
8 Απριλίου, 2022
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΑ.Λ. ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
13 Απριλίου, 2022

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευβοίας, σε συνεργασία με τη Διευθύντρια του 7ου δημοτικού σχολείου Χαλκίδας, υλοποίησε βιωματικό σεμινάριο ενδυνάμωσης σε ομάδα δασκάλων του συγκεκριμένου σχολείου, στις 11 Απριλίου 2022 με θέμα:
«Ενδυναμώνουμε τον εκπαιδευτικό μας ρόλο, φροντίζοντας τις ανάγκες μας».
Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ενδυνάμωση του ρόλου του εκπαιδευτικού μέσα από την ανάδειξη και αναγνώριση των αναγκών και των επιθυμιών του μέσα στη σχολική κοινότητα. Στην τρίωρη βιωματική συνάντηση δόθηκε έμφαση στη σπουδαιότητα της «φροντίδας» του εαυτού και των αναγκών του καθενός και στην αξία μιας συλλογικής νοηματοδότησης της εν λόγω έννοιας.
Οι βιωματικές ασκήσεις στις οποίες συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί, είχαν σαν επιπρόσθετο στόχο την ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας και σύνδεσης, προϋποθέσεις απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου αλλά και της προσωπικής τους εξέλιξης και ψυχικής ενδυνάμωσης.
Συμμετείχαν συνολικά 12 εκπαιδευτικοί, ανάμεσα τους και η Διευθύντρια του 7ου Δημοτικού Χαλκίδας, οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα του σεμιναρίου, εμπλούτισαν τη διαδικασία με γόνιμες ιδέες, τοποθετήσεις αλλά και προβληματισμούς και μετέφεραν στην ομάδα τους την πολύ σημαντική εμπειρία τους από τη σχολική τάξη και την αγάπη για το επάγγελμά τους.
Το σεμινάριο ανέλαβε από το κέντρο πρόληψης η Μαρία Κίσσα.