ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΔΜΗΟΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΥΛΙΔΑΣ

Ενημερωτική ομιλία σε γονείς στο δημοτικό σχολείο Αγίου Γεωργίου Λιχάδας
18 Μαΐου, 2023
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΥΤΙΚΑ
23 Μαΐου, 2023

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Ευβοίας, σε συνεργασία με τη Διευθύντρια του Δημοτικού Παραλία Αυλίδας υλοποίησε βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς , στις 4 Μαΐου 2023 με θέμα:
«Πρόληψη της επιθετικής συμπεριφοράς και του εκφοβισμού στο σχολείο».
Στόχος του σεμιναρίου ήταν να αναγνωριστούν τα χαρακτηριστικά του σχολικού εκφοβισμού μεταξύ συμμαθητών και οι συνέπειες που υπάρχουν συνήθως στα εμπλεκόμενα μέλη αλλά και στο σύνολο της σχολικής κοινότητας. Επίσης, να αναδειχτούν οι παράγοντες που συντελούν στην εκδήλωση της επιθετικής συμπεριφοράς, καθώς και οι βασικότεροι τρόποι για την πρόληψη, την αντιμετώπιση και τον περιορισμό ανάλογων περιστατικών στο σχολείο.
Στο σεμινάριο συμμετείχαν συνολικά 28 εκπαιδευτικοί, από το Δημοτικό Βαθέος Αυλίδας, το Δημοτικό Παραλίας Αυλίδας, το Δημοτικό Φάρου Αυλίδας και το Δημοτικό Παντειχίου. Όλοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα του σεμιναρίου και εμπλούτισαν τη διαδικασία με τους προβληματισμούς τους, τις εμπειρίες και προτάσεις τους για ένα ασφαλή και ευχάριστο σχολικό περιβάλλον.
Το σεμινάριο ανέλαβε από το Κέντρο Πρόληψης η Φραντζέσκα Αττινά- Ακριώτη.