ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ 22Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ 4ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΡΟΛΟ
25 Ιανουαρίου, 2023
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΔΡΟΣΙΑΣ
17 Φεβρουαρίου, 2023

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Ευβοίας πραγματοποίησε βιωματικό εργαστήριο σε εκπαιδευτικούς του 22ου δημοτικού σχολείου Χαλκίδας, στις 13 Φεβρουαρίου 2023, με τίτλο :
«Ενδυναμώνουμε τη σύνδεση και την συνεργασία των εκπαιδευτικών στη σχολική κοινότητα, μέσα από την ανάπτυξη των επικοινωνιακών δεξιοτήτων».
Η παρέμβαση προέκυψε κατόπιν αιτήματος των εκπαιδευτικών του σχολείου στο πλαίσιο των ενδοσχολικών επιμορφώσεων και συμμετείχαν 8 δάσκαλοι από το 22ο Δημοτικό και 1 νηπιαγωγός από το 33ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας.
Στόχος του εργαστηρίου ήταν η ανάδειξη των ατομικών και συλλογικών αναγκών των εκπαιδευτικών από τις συναδελφικές τους σχέσεις και της μεταξύ τους επικοινωνίας. Επίσης, η παρέμβαση αποσκοπούσε στην αναγνώριση και αξιοποίηση των αποθεμάτων, των δυνατών στοιχείων και των αξιών της ομάδας στην ενδυνάμωση των δεσμών και της συνεργασίας μέσα στη σχολική κοινότητα.
Οι εκπαιδευτικοί, συμμετείχαν με ενθουσιασμό και ενδιαφέρον στις βιωματικές δραστηριότητες του εργαστηρίου, αντάλλαξαν προβληματισμούς, μοιράστηκαν συναισθήματα και σκέψεις, ανατροφοδοτώντας ενισχυτικά τον ιστό των μεταξύ τους σχέσεων.
Την παρέμβαση ανέλαβε από το Κέντρο Πρόληψης, η Μαρία Κίσσα.