ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ 3Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ
14 Μαΐου, 2024
Ομιλία σε γονείς στο 21ο Δημοτικό Χαλκίδας με θέμα: «Επικοινωνία στην Οικογένεια και Πρόληψη Ανεπιθύμητων Συμπεριφορών»
23 Μαΐου, 2024

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευβοίας πραγματοποίησε βιωματικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς του 3ου δημοτικού σχολείου Ν. Αρτάκης, στις 15 Μαΐου 2024, με τίτλο :
«Βελτιώνοντας την επικοινωνία και τη σύνδεση των μαθητών στην τάξη, αξιοποιώντας τεχνικές ενεργητικής μάθησης».
Το σεμινάριο είχε σαν στόχο την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών πάνω σε ένα ειδικά διαμορφωμένο υλικό βιωματικών ασκήσεων που ενισχύουν το δέσιμο και την συνεργασία των μαθητών μεταξύ τους αλλά και με τον εκπαιδευτικό στην τάξη. Οι εκπαιδευτικοί δούλεψαν οι ίδιοι βιωματικά επιλεγμένες δραστηριότητες από κάθε θεματική ενότητα του υλικού και επεξεργάστηκαν τον τρόπο που αυτές μπορούν να λειτουργήσουν με τα παιδιά στην τάξη. Επίσης, μέσα από τη βιωματική προσέγγιση του υλικού η ομάδα των δασκάλων είχε την ευκαιρία να διασκεδάσει, να προβληματιστεί, να μοιραστεί σκέψεις και συναισθήματα, να αναδείξει τα δυνατά της στοιχεία και να ανταλλάξει καλές πρακτικές πάνω στον παιδαγωγικό και ψυχοκοινωνικό έργο του εκπαιδευτικού.
Η παρέμβαση προέκυψε κατόπιν αιτήματος του Διευθυντή του σχολείου, κ. Κωνσταντίνου Καραγιάννη, στο πλαίσιο των ενδοσχολικών επιμορφώσεων και συμμετείχαν συνολικά 13 άτομα: 12 εκπαιδευτικοί από το 3ο δημοτικό σχολείο Ν. Αρτάκης και 1 νηπιαγωγός από το 2ο νηπιαγωγείο Ν. Αρτάκης.
Την παρέμβαση ανέλαβε από το Κέντρο Πρόληψης, η Μαρία Κίσσα.