ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ CAMP

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΟΘΕ ΟΚΑΝΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
28 Ιουνίου, 2022
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ
20 Οκτωβρίου, 2022

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Ευβοίας, μετά από αίτημα που δέχθηκε από την Υπεύθυνη του summer camp 2022 «Playpark- Γιώργος Μεθενίτης», Κατερίνα Καντά, υλοποίησε βιωματικά εργαστήρια σε δυο ομάδες παιδιών, ηλικίας 6-8 ετών και 8-12 ετών. Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουλίου 2022, όπου εφαρμόστηκαν βιωματικές ασκήσεις και παιχνίδια και στις δυο ομάδες με στόχο την ενίσχυση της ομαδικότητας, της συνεργασίας και της σύνδεσης της ομάδας.
Στις 18 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση στην ομάδα των μεγαλύτερων παιδιών και στις 25 Ιουλίου 2022 στα παιδιά ηλικίας 6-8 ετών. Το δεύτερο μέρος του εργαστηρίου κινήθηκε γύρω από το θέμα της αναγνώρισης και διαχείρισης των συναισθημάτων αλλά και την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των συμμετεχόντων, μέσα από την ανάδειξη των ατομικών και συλλογικών αποθεμάτων και δεξιοτήτων τους.
Οι βιωματικές δραστηριότητες προσαρμόστηκαν στο ηλικιακό και αναπτυξιακό επίπεδο ανά ομάδα παιδιών και είχαν διάρκεια 2 δίωρων συναντήσεων για κάθε ομάδα.
Τα παιδιά συμμετείχαν σε όλες τις δραστηριότητες, εξέφρασαν και αντάλλαξαν απόψεις για τα θέματα που αναδύθηκαν μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας, δημιουργικότητας, χαράς και άκρως καλοκαιρινής διάθεσης!
Την παρέμβαση ανέλαβαν τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης, Φραντζέσκα Ακριώτη και Μαρία Κίσσα.